Festival Glasbe sveta v Novi Gorici in Gorici: ŠEST ZANIMIVIH VEČEROV

Foto: FB Glasbe sveta

Festival glasbe sveta bo do 6. avgusta obiskovalcem na različnih prizoriščih v Novi Gorici in Gorici postregel s skupno šestimi večeri v družbi raznovrstnih godb.

Festival Glasbe sveta se iz Nove Gorice v sosednjo Gorico letos seli prvič, v sodelovanju z Goriškim muzejem in italijanskim društvom Circolo Controtempo.

Goriški Teater Verdi bo gostil še koncerta Makaya McCravna (4. julij) in Kamasija Washingtona (9. julij). Zadnjega julija Glasbe sveta prehajajo v Novo Gorico, kjer bo nastopila glasbena skupina Šukar s pevcema Magnificom in Zoranom Predinom. Že dan kasneje bo na sporedu koncert glasbene skupine Compay, naslednice skupine Buena Vista Social Club, festival pa bo 6. avgusta sklenil koncert ruske zasedbe Tuva, ki preigrava mongolsko glasbo.

Festival Glasbe sveta, na katerem se prepletajo raznovrstne glasbe, vsako leto pritegne več obiskovalcev. V osmih letih se je tako na kromberškem gradu zvrstilo občinstvo iz Slovenije, sosednje Italije in številnih držav sveta – Hrvaške, Madžarske, Srbije, Avstrije in celo Brazilije.

Foto: FB Glasbe sveta

“Letošnja edicija festivala je posebna tudi zaradi kandidature Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture leta 2025. Zato smo želeli združiti Novo Gorico z Gorico in oblikovati enotni festival Glasbe sveta in nekako slediti tej rdeči niti festivala, ki nekako skuša zaobjeti vse glasbe, vse tradicije, stile in žanre ter jih pripeljati v naše mesto,” pravi predsednik društva KUD Morgan Tadej Stolič.