Februarja otvoritev zimskega bazena v Novi Gorici

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Nova Gorica bo kmalu bogatejša za novo pridobitev. Februarja naj bi uradno odprli pokriti bazen v Športnem parku, ki ga mesto vrtnic čaka že nekaj desetletij.

Dela za izvedbo tehničnega pregleda so bila zaključena v predvidenem roku, trenutno pa poteka montaža opreme. Kot pojasnjujejo v novogoriški mestni občini (MONG) se je zaradi epidemije nekoliko podaljšal terminski plan gradnje.

Novo pridobitev v mestu vrtnic bodo lahko kmalu preizkusili otroci iz goriških vrtcev ter osnovnih šol, ki so s svojimi likovnimi deli sodelovali na čezmejni razstavi Svoboda gibanja GO! 2025. Čeprav je bilo prvotno predvideno, da bo nagrajena le zmagovalna enota, pa so se vendarle odločili drugače. Prav vsi prispevki otrok so bili namreč edinstveni in dovršeni. Novogoriški župan Klemen Miklavič se je v sodelovanju z Zavodom za šport Nova Gorica, ki bo z novo pridobitvijo upravljal, odločil, da vsem sodelujočim otrokom podarijo 680 vstopnic za doživetje v novem bazenu.

Foto: MONG

Pokrito kopališče, ki vsebuje dva bazena, bo lahko istočasno sprejelo 275 obiskovalcev. Obratovalo bo vse dni v tednu med 6. in 22. uro. Urnik se bo lahko prilagajal glede na potrebe oz. zmožnosti.