Farsa v hramu demokracije: SAMO DA NI JANŠA

Vir: zajem zaslona DZ RS

KOMENTAR

Že res, da je jutri pust, toda spoštovani g. Karel Erjavec, ali se zavedate, da nastopate v državnem zboru RS? Ko vas človek posluša, se sprašuje, ali to kar govorite resnično mislite, ali zgolj igrate vlogo klovna.

Toliko nebuloz in neresnic, kot ste jih navrgli v nagovoru v hramu demokracije, redkokdaj slišiš. Govorite o stvareh, kot da prihajate z Marsa ali še kje dlje. Se morda niste kdaj vprašali, zakaj so vam na zadnjih državnozborskih volitvah volivci namenili vsega 394 glasov in se vam ni uspelo prebiti v DZ? Mimogrede, predsednik vlade Janez Janša, ki vam je trn v peti, jih je prejel več na zadnjih volitvah kot vi na vseh dosedanjih skupaj. Mar niste bili v zadnjih 13 letih v praktično vseh vladah minister? Kdaj lahko upokojenci pričakujejo najnižjo pokojnino v višini 1.000 evrov? Kako boste lahko vladali Sloveniji, če vam v lastni stranki ne zaupajo, kaj šele volivci? Je to demokracija, ki si jo želi KUL koalicija?

Naloga opozicije je, da budno spremlja delo vlade in opozarja na morebitne napake. Toda, ko se opozicija usmeri zgolj v rušenje vlade, četudi se bori z epidemijo, je očitno z njo nekaj hudo narobe. Nobena vlada ni idealna, a treba je opozarjati na konkretne napake in ponujati rešitve, ne pa le zgolj nagajati in blatiti.

Foto: Portal DZ

Pravite, da vam vlada ne ponuja sodelovanja. Kaj res? Premier vam je ponudil sodelovanje tako pri sestavi nove vlade, kot tudi kasneje. Pravite, da z Janezom Janšo ne želite sodelovati, hkrati pa mu očitate, da na sodelovanje ni pripravljen. Dejstvo je, da vas moti Janez Janša, ki se je v vlogi predsednika vlade po odstopu Marjana Šarca izkazal. Zavračate tudi vabilo na pogovore predsednika RS Boruta Pahorja v želji, da bi se pri ključnih zadevah v dobrobit Slovenije in Slovencev uskladili, poenotili. Pahorju celo očitate, da je postal desničar, zgolj zato ker se trudi biti predsednik vseh državljanov, kar predsednik države mora biti. Čas bi že bil, da se že enkrat odločite, kaj resnično želite in šele potem vlagate v hramu demokracije nezaupnico. Še prej pa se bo potrebno prešteti in ponuditi resno alternativo, ne zgolj govoričiti, kako je sedaj vse narobe.

ML