Expomego iz Gorice v Novo Gorico: OB TRGU EVROPE?

Foto: ML

Letošnjega sejma obrti in podjetništva Expomego, ki bi moral doživeti 48. izvedbo ne bo v Gorici, ker stavba v Ulici Barca nujno potrebuje izredna vzdrževalna dela in je trenutno neuporabna. Se utegne sejem preseliti na novogoriško stran meje?

Novogoriška Območna obrtno-podjetniška zbornica si prizadeva, da bi se dogodek, ki vsako leto pritegne veliko obiskovalcev z obeh strani meje in predstavlja dobro priložnost za promocijo novogoriških podjetij, preselil v Novo Gorico. To idejo je podprla tudi novogoriška mestna občina, ki je za lokacijo predlagala občinski travnik na Kolodvorski ulici, tik ob Trgu Evrope. Ker je v neposredni bližini meje, ima prostor tudi simbolen pomen. Takšna prireditev bi utrdila tudi prizadevanja o uresničevanju mota »Dve Gorici, eno mesto«.

Kaj o novogoriškem predlogu meni goriška stran, bo predmet ponedeljkovega delovnega srečanja na novogoriški občini med županoma Gorice in Nove Gorice, Rodolfom Ziberno in Klemnom Miklavičem, predstavniki novogoriške Območne obrtne zbornice in italijanskimi predstavniki obrtnikov.