Evropska državljanska pobuda za enakost regij in trajnost regionalnih kultur

Foto: Pixabay

Državljanska pobuda “Evropska kohezijska politika za enakost regij in trajnost regionalnih kultur” zahteva, da kohezijska politika Evropske unije s posebno pozornostjo obravnava regije, ki jih odlikujejo nacionalne, etnične, kulturne verske in jezikovne značilnosti.

V primeru, da bo pobuda, ki so jo pripravili organizatorji in za katero zdaj zbirajo podpise, uspešna, bodo regije s slovenskimi narodnimi skupnostmi: Koroška, Goriška, Tržaška deležne dodatnih sredstev EU.

Organizatorji so zbrali potrebnih milijon podpisov, za končni uspeh pobude pa mora biti do 7. novembra 2020 dosežen tudi kriterij števila podpisov v najmanj sedmih državah članicah EU. V Sloveniji je prag za dosego tega cilja 6.000 zbranih podpisov.

Foto: Pixabay

Organizatorji prosijo, da prispevamo svoj podpis pod to pobudo in jo posredujemo v podpis tudi svojim družinskim članom, prijateljem in znancem.

Svoj podpis lahko prispevamo na povezavi: https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Evropsko državljansko pobudo lahko podprejo državljani EU (državljani države članice EU), ki so dovolj stari, da imajo pravico voliti na volitvah v Evropski parlament.