Ernest Gortan ostaja v.d. direktorja šempetrske bolnišnice

Foto: ML

Svet šempetrske bolnišnice je včeraj podaljšal mandat v.d. direktorja Ernestu Gortanu, ki bo bolnišnico vodil za obdobje največ enega leta oz. do imenovanja direktorja s polnim mandatom. Nov razpis za direktorja s polnim mandatom naj bi bil objavljen v septembru.

Prejšnji teden bi moral svet bolnišnice odločati o imenovanju direktorja s polnim mandatom, a je bila seja zaradi odsotnosti članov sveta zavoda nesklepčna.

Foto: Finance – Ernest Gortan

Za v.d. direktorja šempetrske bolnišnice so se prijavili trije kandidati. Še pred začetkom včerajšnje seje in razprave o izbiri v.d. direktorja, so člani sveta zavoda Gortana prosili, da bi bil še naprej vršilec dolžnosti, na kar je pristal. Svet zavoda ga je potrdil s petimi glasovi za in tremi proti. Takšno odločitev je pozdravila tudi strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler, ki je prepričana, da je v tem trenutku to najboljša rešitev. Vodstvo bolnišnice do konca meseca čaka priprava finančnega načrta za letošnje leto.

Na včerajšnji seji so se člani sveta zavoda seznanili tudi s poročilom o čakalnih dobah, analizo o opravljenih posegih v bolnišnici v zadnjih petih letih, preložili pa so odločanje o pravilniku za volitve predstavnikov delavcev v svet zavoda.