Dvojni odbojkarski spored v Novi Gorici: CEL DAN IN CELO NOČ

Foto: ML

V petem krogu državnega odbojkarskega prvenstva je bil v  Novi Gorici dvojni spored. Odbojkarji Prvačine so prvič po povratku v prvo ligo domačo tekmo odigrali v novogoriški športni dvorani in doživeli še četrti poraz. V ženski konkurenci so Vrtnice po bledem začetku zrežirale preobrat in se veselile še pete zaporedne zmage.

Foto: ML

Po uspešni predstavi na gostovanju pri Črnučah, kjer so odbojkarji goriškega Gen-I zmagali s 3-2, je bilo pričakovati uspešno predstavo tudi proti Hočam. Po slabem začetku so se varovanci Radeta Dačovića veselili izenačenja, v četrtem nizu pa zapravili dve zaključno žogi za peti niz oziroma vsaj točko. “Zmanjkalo nam je nekaj sreče, da bi izsilili tie-break. Žal smo preveč nihali v igri. Ne vem, kaj se nam je pripetilo v tretjem nizu. Odpovedale so glave, igra nam nikakor ni stekla. Če bomo v nadaljevanju igrali v podobnem slogu kot proti Črnučam ali celo bolje, potem se lahko enakovredno kosamo za obstanek v prvi ligi,” pravi Tilen Križanič, ki mu je tekme ljubše igrati v Prvačini: “Na telovadnico v Prvačini sem nekako bolj navajen. Novogoriška je precej večja, ampak vseeno ok.” Prihodnji teden bodo odbojkarji Gen-I v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije gostovali pri severnih sosedih v Kanalu.

Foto: ML

Novogoriške odbojkarice so v prvem nizu proti Šempetrankam povsem odpovedale in zbrale vsega 15 točk. V nadaljevanju so se le zbrale in zasluženo vknjižile peto zaporedno zmago. Trener Vrtnic Alen Bektaševič se je najprej dotaknil odločilnega četrtega niza, ki so ga odbojkarice Gen-I dobile z bojšo predstavo v končnici:

“Prvo polovico četrtega niza so dekleta odigrala dobro, zatem pa so nekako čakala nasprotnice, da jim podarijo točke, kar se seveda v prvi ligi ne zgodi. To se nam dogaja pogosto. Po time-outu smo naredili nekaj blok obramb in nasprotnicam ušli na točko ali dve.”

Foto: ML – Alen Bektaševič, trener odbojkaric Gen-I

Med tednom boste odigrali prvo četrtfinalno tekmo slovenskega pokala. Gostovali boste v Kopru pri ekipi Ankarana Hrvatinov, ki se je v petem krogu državnega prvenstva veselila prve, zgodovinske zmage v prvi ligi…

“Ankarančankam čestitam za uspeh, nas pa na pokalni tekmi zanima le zmaga. Mislim, da smo boljši in da jo lahko dosežemo.”

Kaj pa prvenstvo? V soboto boste v novogoriški dvorani gostili podprvakinje iz Kamnika. Lahko dosežete še šesto zaporedno zmago?

“To je naša želja. Ciljamo na najvišja mesta. Sezona je še dolga. Želimo zbrati čimveč točk za čim boljše izhodišče v končnici.”

Foto: ML

Kaj pa rezerve? Kje lahko najbolj napredujete?

“Predvsem me motijo nihanja v igri. Želim si, da bi igrali hitreje, izboljšali servis, po sprejemu hitreje zaključevali napad in boljšo blok obrambo cel dan in celo noč.”

ML