Dve Michelinovi zvezdici za Hišo Franko: PETIM RESTAVRACIJAM PO ENA

Foto: Pixabay

Hiša Franko iz Kobarida s kuharsko mojstrico Ano Roš se bo odslej kot prva restavracija v regiji ponašala z dvema Michelinovima zvezdicama. Po eno zvezdico so prejele Gostilna pri Lojzetu s Tomažem Kavčičem, Dam z Urošem Fakučom, Hiša Denk z Gregorjem Vračkom, Atelje z Jorgom Zupanom in Vila Podvin z Urošem Štefelinom.

Slovenija je na slovesnosti, razpeti med Ljubljano in Parizom, dobila prvi Michelinov vodnik, imenovan tudi rdeča biblija. V vodnik je skupno uvrščenih 52 slovenskih restavracij.

Foto: tripadvisor.it – Hiša Franko iz Kobarida se odslej ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama

“To je krona vsega, kar smo v slovenskem gostinstvu dosegli doslej,” pravi gospodarski minister Zdravko Počivalšek je zatrdil, ki je prepričan, da je slovenski turizem po epidemiji covida-19 pripravljen znova pozdraviti turiste z vsega sveta: “Michelinove zvezdice so še dodaten razlog za obisk naše čudovite države.“

V Michelinov vodnik se je uvrstilo še 37 restavracij z znakom krožnik (plate). Gre za restavracije, miki jih Michelinovi inšpektorji priporočajo, čeprav jim niso podelili ne zvezdic ne naziva Bib Gourmand.

Foto: Pixabay

Devet restavracij je prejelo nagrado Bib Gourmand za izredno kulinariko po dostopnih cenah. To so Gostišče Grič iz Horjula, Gostilna Repovž iz Šentjanža, Gostilna Mahorčič iz Rodika, Restavracija Evergreen iz Smlednika, Gostilna Rajh iz Murske Sobote, Etna iz Divače, Ruj iz Dola pri Vogljah, Jožef iz Idrije ter Na gradu iz Ljubljane.