Državno tekmovanje ekip prve pomoči v Kobaridu: POSLANSTVO PRVE POMOČI

Foto: FB Rdeči križ Kobarid

V soboto bo Kobarid prizorišče državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči. Tekmovanja se bodo udeležile ekipe prve pomoči civilne zaščite in Rdečega križa, ki so zmagale na izbirnih preverjanjih v 13. izpostavah Uprave RS za zaščito in reševanje oziroma v 13. območnih združenjih Rdečega križa.

Na sedmih prizoriščih v središču Kobarida se bodo za naslov prvaka merile ekipe iz Krškega, Šentjurja, Kopra, Škofje Loke, Vrhnike, Poljčan, Gornje Radgone, Nove Gorice, Novega mesta, Cerknice, Slovenj Gradca, Zagorja ob Savi in s Ptuja.

Foto: Pixabay

Državno preverjanje usposobljenosti ekip prve moči organizirajo uprava za zaščito in reševanje, glavni odbor Rdečega križa Slovenije in Občina Kobarid. Najboljša ekipa prve pomoči na državnem nivoju bo pridobila tudi pravico sodelovanja na evropskem tekmovanju.

Na različnih lokacijah bodo občanom Kobarida prikazali delo in poslanstvo ekip prve pomoči, članom ekip pa omogočili preizkus znanja v reševalnih aktivnostih, kot bi potekale ob množični nesreči.

Foto: Pixabay

Usposobljenost za nudenje prve pomoči prispeva k zmanjševanju ranljivosti in zagotavlja boljšo pripravljenost oseb za ukrepanje v primeru nesreče. Večje število usposobljenih oseb za nudenje prve pomoči pomeni, da lahko bolje pomagajo pri preprečevanju vsakodnevnih smrtnih primerov, so prepričani organizatorji. Nenazadnje, kar 90 odstotkov življenj rešijo lokalni prebivalci.

Uredništvo