Družinski shod v Ljubljani: Spoštovanje očetovstva in materinstva!

Foto: ML

Na ploščadi pred državnim zborom v Ljubljani je včeraj popoldne potekal največji družinski shod za zaščito otrok in družin v zgodovini naše države, ki so ga številni mediji spregledali.

Na začetku shoda je zadonela Zdravljica, ki jo je zapela Nada Žgur. “Pričakujemo, da nas bodo poslušali in slišali,” je poudaril Aleš Primc, glavni organizator shoda in nadaljeval: „Za kristjane pa tudi vse druge ljudi, ki spoštujejo naravo ter razumejo potrebe otroka, je jasno, da je uvedba takih sprememb družinske zakonodaje neprimerna, škodljiva in nevarna.”

Zbralo se je več tisoč ljudi, po nekaterih ocenah celo okoli 10 tisoč, ki so prišli iz vseh delov Slovenije. V prijateljskem in miroljubnem vzdušju so zahtevali, da vladajoči spoštujejo materinstvo in očetovstvo. Jasno so povedali, da si ne želijo zakona, ki ga pripravlja vlada Roberta Goloba. Slednja želi namreč uzakoniti posvojitve otrok v razmerja LGBT, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter vzpostaviti pravno podlago za uvedbo ideologije LGBTQIA+ v vrtce in šole.

Foto: ML

Državni zbor bo ta teden razpravljal o spornih spremembah Družinskega zakonika, ki kratijo temeljne človekove pravice otrok in smo jih državljanke in državljani z veliko večino zavrnili že na treh družinskih referendumih v letih 2001, 2012 in 2015. Novi družinski zakonik bi uzakonil tudi posvajanje otrok homoseksualnim parom.

Udeleženci shoda so prav tako jasno povedali, da si ne želijo nevarne ideologije v vrtce in šole. Kot je podarila Metka Zevnik, ki je poleg Aleša Primca glas Koalicije “Za otroke gre!”, je v njenem srcu družina, zanjo se je borila na dveh družinskih referendumih in se bo tudi na naslednjem – pa ne sama, pač pa z vsemi prisotnimi in še z mnogimi, ki jih danes ni na shodu. Posvojitve vnukov so po tem zakonu nedopustne, je opozorila in dodala, da je takšno spremembo zakona, navkljub zavrnitvi večine Slovencev na referendumih pripravil Luka Mesec. „Nimaš časa za svojo družino, imaš pa čas uničevati naše družine,” je ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luki Mescu očital Aleš Primc in zanj dejal, da je v vlogi ministra kot lisica v kurniku.

Spremenjen Družinski zakonik kaže na to, da se gre v smer svobodne trgovine z otroki; s temi spremembami zakonika otroci postajajo trgovsko blago. Če bo zakon sprejet, se bo takoj pričelo zbiranje podpisov za referendumsko pobudo,“ je opozoril Aleš Primc, ki je zbrane povabil še na sobotni Pohod za življenje pod geslom “Enakopravnost se začne pred rojstvom”.

Foto: ML

Napad na večtisočletno tradicijo je po mnenju Zevnikove vzklil v marksizmu, v antropološki zmoti. „Nova levica je marksizem stare levice zamenjala za moralno-kulturno ideologijo. Iz tovarn so se premaknili v šole, v gledališča, v tako imenovano kulturo in medije,“ je dejala Metka Zevnik in poudarila: „Nova levica je napadla družino in moralo. Fotopub je kristalna slika in zrcalo te izrojene ideologije in nemorale.“