Druga zimska okrepitev ND Gorica: 22-LETNI SREDNJI BRANILEC MATKO ZIRDUM

Foto: FB ND Gorica

Novogoriško nogometno društvo je v zimskem prestopnem roku poskrbelo za drugo okrepitev. Sodelovanje je sklenilo z 22-letnim branilcem, Hrvatom Matkom Zirdumom, ki bo do konca sezone igral kot posojen igralec Slavena Belupa iz Koprivnice, sporočajo iz kluba.

“Vesel sem, da sem postal del takšne ekipe, kot je Gorica. Kolikor sem lahko v prvih dneh opazil, je moštvo dobro uravnoteženo, kar se izkušenj in mladosti tiče. Priložnost, da zaigraš za klub, ki je še nedavno igral v kvalifikacijah za ligo Evropa, se ti ne ponudi vsak dan. Vse bom naredil, da pokažem, da sem vreden izkazanega zaupanja,“ se novih izzivov veseli Matko Zirdum.

Zirdum je otrok nogometne šole Slavena iz Belupa, kasneje pa se je preselil v mlajše selekcije zagrebškega Dinama. Prve minute v članski konkurenci je nabral v sezoni 2017/18, ko je kot član hrvaškega drugoligaša iz Novigrada zbral 26 nastopov. Kasneje se je vrnil k Slavenu, v lanski sezoni pa je v 1. HNL zbral 19 nastopov in dosegel en zadetek.

Foto: ML

Nogometaši Gorice so v sredini prvi pripravljalni tekmi v Umagu z 0-3 klonili proti Rijeki Simona Rožmana. Naslednjo tekmo v sklopu priprav za nadaljevanje prvenstva, ko jih čaka boj za obstanek v Prvi ligi TS, bodo odigrali v soboto, 16. januarja ob 13. uri v Novi Gorici. Njihov tekmec bo sežanski Tabor, ki ga bo spomladi vodil Igor Božič.