Dražji obisk Benetk: VSTOPNA TAKSA

Foto: Pixabay

Očitno nas v kratkem čaka dražji obisk Benetk. Tamkajšnja lokalna oblast se je namreč odločila, da bo začela zaračunavati vstopnino za mestno središče. Ta se bo odvisno od letnega časa gibala med tremi in desetimi evri. Sprejem sklepa o uvedbi vstopnine je predviden 5. februarja.

Beneški župan Luigi Brugnaro je pojasnil, da z vstopno takso ne želijo kaznovati turistov, ampak dobiti prispevek za čistočo in vzdrževanje mesta, ki ga dnevno obišče tudi do 130.000 turistov s celega sveta.

Vstopnino bodo morali plačevati turisti, ki bodo v Benetke pripotovali z avtom, letalom ali ladjo, vključno s potniki na križarkah. Najvišji znesek bodo zaračunavali v mestu na praznike, ob katerih je gneča obiskovalcev največja. Turisti, ki bodo v Benetkah prenočili, bodo vstopne takse oproščeni. To velja tudi za študente tamkajšnje univerze in migrante, ki prihajajo na delo.

Foto: Pixabay

Predstavniki opozicije v mestnem svetu zahtevajo nadzor, s katerim bi zagotovili, da se bo pričakovanih 50 milijonov evrov dodatnih prihodkov dejansko uporabilo za boj proti propadanju mesta.