Dražba poslovnega dela Eda centra v Novi Gorici: DUBT ZA 11,7 MILIJONA

Foto: ML

Na včerajšnji dražbi poslovnih prostorov Eda centra je Branka Remškar, stečajna upraviteljica Euroinvesta, uspela prodati celoten ponujen paket nepremičnin. Vse je po višji ceni od izklicne kupila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Eda center ima 20 etaž, od tega so v petih podzemnih etažah parkirna mesta, v treh pritličnih etažah trgovsko-storitveni del, v osmih etažah pa pisarniški del. Stanovanja so v štirih najvišjih etažah.

Zanimanje potencialnih kupcev je bilo precejšnje, kar dokazuje tudi 22 vplačanih varščin. Vse poslovne dele, ki so bili naprodaj, je stečajna upraviteljica prodala DUTB. Ta je cene posameznih delov zvišala za okrog 800.000 evrov, tako da je Remškarjeva namesto 10,9 milijona evrov iztržila okrog 11,7 milijona evrov. Največ zanimanja je bilo za manjše lokale, za večje pa je bila zainteresirana le DUBT. Kakšne načrte imajo s kupljenimi nepremičninami niso povedali, zagotovo pa DUTB ni končni kupec.

Foto: ML
Eda center je bil zgrajen leta 2011 na elitni lokaciji v središču Nove Gorice. Stavbo je za 40 milijonov evrov zgradilo novogoriško podjetje Evroinvest, ki je leta 2015 zaradi dolgov pristalo v stečaju.

DUTB je postala lastnica manjšega skladišča, osmih različno velikih trgovskih oz. storitvenih lokalov in konferenčnega centra. Izklicna cena za prostore restavracije in kavarne, ki sta trenutno v najemu, je bila nekaj manj kot 980.000 evrov. Nedokončani pisarniški prostori v nekaj nadstropjih poslovnega dela stavbe so bili na voljo po izklicni ceni 8,2 milijona evrov.

Stečaj Euroinvesta se še ni zaključil. Ostalo je še nekaj neprodanega premoženja (gostinski lokal Paradis in zemljišča na Lokvah v skupni vrednosti 560.000 evrov, zemljišča in poslovni prostori v Kromberku, vredni dobrih 960.000 evrov ter zemljišča Bovec – Žaršče, Ozeljan – Mlac in Boršt ter še nekaj drugih nepremičnin). Remškarjeva pravi, da bo večino med njimi poskušala ponovno prodati na dražbi, tiste nepremičnine, za katere ni bilo zanimanja že na dveh dražbah, pa bodo verjetno prodajali z zbiranjem ponudb.

V začetku julija so bila na javni dražbi prodana vsa preostala stanovanja v zgornjih štirih nadstropjih Eda centra, vključno s parkirnimi mesti za stanovalce v podzemni parkirni hiši.

Uredništvo