Dom starejših občanov Vrtojba bo v sredo, 21. junija, ob 11. uri ponosno odprl svoja vrata s 154 mesti v Vrtojbi.

Dom starejših občanov Vrtojba se nahaja v prijetnem podeželskem okolju Vrtojbe blizu italijanske meje. Stavba je opremljena z nadstandardno opremo in zagotavlja kakovostno bivanje za stanovalce. Dom se ponaša z urejeno okolico, obkroženo s potokom Vrtojbica. Strokovno usposobljena ekipa zaposlenih skrbi za dobro počutje, zdravje, nego, aktivnosti in prehrano stanovalcev, hkrati pa se aktivno vključuje v medgeneracijsko sodelovanje in integracijo v lokalno okolje.

Za oskrbovance bo v domu skrbelo 84 zaposlenih. Temelji na šestih bivalnih enotah, ki sprejmejo od 12 do 19 stanovalcev, ter petih enotah za osebe z demenco z 12 oskrbovanci.

Enote za demenco sledijo konceptu gospodinjskih skupin, kar omogoča domače in prijetno okolje, ki spominja na življenje v družini. V vsaki gospodinjski skupini so eno- in dvoposteljne sobe, ki so razporejene okrog velikih bivalnih kuhinj.

V pritličju kuhinje izhajajo na vrt, v nadstropjih pa na velike zunanje terase. Vse sobe v domu so eno- ali dvoposteljne ter opremljene s kakovostnim pohištvom in nadstandardno opremo. Vsaka soba ima svojo kopalnico s tušem in straniščem. Celoten objekt je klimatiziran, kar zagotavlja prijetno temperaturo v vseh prostorih.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Agencija Andreja Jernejčič – Lin & Nil