Poleti 2023 kolesarska steza Dobrovo-Vipolže

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Goriška Brda bodo čez leto dni bogatejša za kolesarsko stezo, ki bo potekala od vasi Dobrovo do mejnega prehoda v Vipolžah. Vrednost investicije znaša 1,8 milijona evrov.

V petek sta župan Občine Brda Franc Mužič in direktor družbe Kolektor CPG d.o.o. Kristjan Mugerli podpisala pogodbo za realizacijo projekta kolesarske steze od vasi Dobrovo do mejnega prehoda v Vipolžah. Kolesarska steza bo urejena do prihodnjega poletja, sporočajo iz občine Brda.

Operacija vzpostavitve 19 kilometrov dolge čezmejne kolesarske povezave se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Gre za projekt v okviru dogovora za razvoj regij, ki prvič sega tudi čez mejo. Poleg Občine Brda so partnerji v projektu še občine Gorica, Števerjan in Moš.

Foto: Občina Brda

Vrednost celotnega projekta znaša 2.040.954 evrov. Dobro polovico, in sicer 1.060.480 evrov predstavljajo evropska sredstva, desetino (265.120 evrov) bodo zagotovili iz državnih sredstev Republike Slovenije, tretjino vrednosti projekta v višini 694.659 evrov bo iz lastnih sredstev pokrila Občina Brda, preostanek pa tuji partnerji.