Dnevni rekord krožne kabinske žičnice na Kaninu: V NEDELJO PREKO TISOČ

Foto: FB Kanin

Včeraj je kaninska krožna kabinska žičnica po vnovičnem zagonu zabeležila nov rekord. V enem dnevu je prepeljala 1.008 potnikov in s tem presegla mejo tisoč prevozov. Pred tem so dnevni rekord tega poletja dosegli 27. julija s 680 prepeljanimi gosti.

Kaninsko žičnico je pred 44 leti postavil francoski konstruktor Poma. Od januarja 2013 zaradi izpada vrvi ni obratovala. To naj bi po oceni lokalnih predstavnikov celotni bovški turizem prikrajšalo za okrog šest milijonov evrov na letni ravni.

Foto: FB Kanin

Na Kanin so julija s krožno kabinsko žičnico prepeljali 8.700 obiskovalcev, skupno pa v poletni sezoni do začetka avgusta že več kot 11.000.

Žičnico so po obnovi znova zagnali septembra lani. Po prvotnih napovedih bi jo sicer morali že v poletnem obdobju, a so končni obremenilni preizkusi potekali počasneje od pričakovanj, tako da se je zamaknila tudi izdaja certifikatov in obratovalnega dovoljenja.

Naložba v obnovo krožne kabinske žičnice na Kanin je vredna 5,9 milijona evrov, od tega je 3,8 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Uredništvo