Delovna zapora med Vogrskim in Bazaro: SLOVO CESTNINSKE POSTAJE

Foto: HL

Začenja se obnova odseka hitre ceste Selo-Šempeter, ki je bil zgrajen v letu 1996 in od takrat ni bil deležen obsežnejših obnovitvenih del. Takrat je bila zgrajena tudi cestninska postaja Bazara, ki se po 23 letih poslavlja.

Sinoči ob 20. uri so zaprli odsek hitre ceste Vogrsko-Bazara v obe smeri. Zapora bo trajala do ponedeljkovih zgodnjih jutranjih ur. Poleg postavitve delovne zapore oz. začasne prometne ureditve za izvedbo obnovitvenih del bo potekalo tudi odstranjevanje konstrukcije cestninske postaje Bazara, sporočajo iz Darsa.

Po odstranitvi čelne cestninske postaje Bazara bodo obnovili tudi vozišče na območju postaje. Gradbena dela bodo stala dobrega pol milijona evrov. Z njeno odstranitvijo želi upravljavec avtocestnega omrežja zagotoviti boljšo pretočnost prometa.

Foto: ML

V prvem tednu septembra se začenja obnova okoli štirih kilometrov vozišč na obeh polovicah hitre ceste med Vogrskim in Šempetrom. Pogodbeni izvajalec del za obnovo vozišča je Kolektor CPG, rok izvedbe del pa 83 dni od uvedbe izvajalca v delo. Vrednost del znaša dobrih osem milijonov evrov brez DDV. V sklopu pogodbe je spomladi prihodnjega leta predvidena še izvedba gradbenih del pri sanaciji viadukta Šempeter.