Debela snežna odeja za zimske radosti na Lokvah

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V soboto in nedeljo bodo Lokve znova zaživele. Debela snežna odeja in lepo vreme vabita na zimske radosti.

V soboto in nedeljo bo vlečnica na Lokvah obratovala med 10. in 16. uro. Poleg smučišča bodo urejene tudi tekaške proge in sankališče.

Za dnevno smučarsko karto bodo morali odrasli odšteti 10 evrov, otroci pa 8 evrov. Objekt in vlečnico ter urejanje prog v letošnji sezoni za Javni zavod za šport Nova Gorica pogodbeno izvaja Društvo GADS. Vlečnica na Lokvah bo obratovala, dokler bodo snežne razmere in vremenski pogoji to dopuščali, sporočajo iz Javnega zavoda za šport Nova Gorica.

Ker konec tedna pričakujejo povečan obisk, bo poskrbljeno za primeren prometni režim in dodatna parkirna mesta. Na Lokve bosta napotena tudi dva občinska redarja in reditelji Športnega društva Mark. Koncesionar bo poskrbel za pluženje dodatnih površin, tudi območja ob cesti v smeri proti Predmeji in proti Čepovanu, sporočajo iz novogoriške mestne občine (MONG).

Foto: Uroš Breški (FB Lauf Lokve)

Tudi dolgoročno bomo morali najti rešitve, da bi ta naš turistični biser uredili ter predvsem zagotovili, da na Lokvah ne bi prihajalo do prometnih nevšečnosti, da bodo ljudje lahko tam uživali tako v zimskem, kot tudi v poletnem času,“ pojasnjuje župan MONG Samo Turel.