Danijel Krivec: Ali ni Gibanje Svoboda govorilo o nekem novem pristopu?

Foto: SDS - Danijel Krivec

V petek bo potekala ustanovna seja državnega zbora, kjer bodo poleg potrditve mandatov poslank in poslancev, sestave mandatno-volilne komisije in glasovanja o novem predsedniku državnega zbora odločali še o podpredsednikih državnega zbora, generalnem sekretarju in o sestavi delovnih teles.

Na dan že prihajajo prva imena, ki bodo po novem zasedla vidnejše in pomembnejše funkcije. Parlament naj bi prvič vodila ženska, Urška Klakočar Zupančič iz Gibanja Svoboda, generalni sekretar DZ pa naj ne bi bil strokovni sodelavec, ampak nekdanji poslanec LMŠ Robert Pavšič, kar ni bila dosedanja praksa.

Za predsednika državnega zbora je zaželeno, da je nekako vsaj od blizu spoznal državni zbor in njegovo delovanje, ker so v nasprotnem primeru po navadi kar velike težave,” meni dosedanji vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec in poudarja, da je bila SDS vedno korektna opozicija: „Bolj je vprašanje, kako bo funkcionirala pozicija, ker imamo sedaj veliko novih obrazov,” še pravi Krivec.

Foto: Portal DZ

Ime za generalnega sekretarja DZ predstavlja presenečenje in hkrati neprimerno izbiro, meni Danijel Krivec: “Gospod Pavšič je bil naš kolega v tem mandatu in njegova retorika do nas ni bila ravno prijazna. Naslavljal nas je s kriminalci, z diktatorji in tako naprej in po navadi oseba, ki vodi državni zbor, naj bi bila vsaj na videz nevtralna. V tem primeru tudi o navidezni nevtralnosti težko govorimo. To predstavlja za nas negativno presenečenje, sploh glede na to, da je Svoboda govorila o nekem novem pristopu.”