Danes se v Kanalu začenjajo Kogojevi dnevi: FESTIVAL Z 11 DOGODKI

Foto: FB TIC Kanal

Nocoj se v Kanalu ob Soči z otvoritveno slovesnostjo začenja mednarodni festival sodobne glasbe Kogojevi dnevi 2017, ki bo letos ponudil 11 dogodkov, od tega devet koncertov. Letošnji festival bo posvečen v začetku leta preminulemu dirigentu Antonu Nanutu, ki je bil vse od začetka umetniški vodja festivala.

V galeriji Rika Debenjaka bodo pred začetkom festivala odprli razstavo Alberta Sirka ob 70-letnici smrti. Predstavljene bodo njegove slike iz zasebnih zbirk. Razstavo pripravlja Verena Koršič Zorn.

Slavnostni govornik bo minister za kulturo Anton Peršak, navzoče na župnijskem vrtu pa bo pozdravil tudi kanalski župan Andrej Maffi. Sledil bo nastop mešanega pevskega zbora Adoramus iz Logatca. V župnijski cerkvi bo pod taktirko dirigenta Marjana Grdadolnika izvedel dela slovenskih in tujih skladateljev.

Tri koncerte bodo pripravili v Italiji, v Bardu v Terskih dolinah, Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici, zaključni koncert festivala pa 25. oktobra v Kulturnem domu v Trstu. Dva od koncertov bodo tudi letos namenili mladim. Na koncertih bodo izvedli sedem slovenskih glasbenih novosti, napovedujejo organizatorji.

Uredništo