Danes razglasitev sodbe Dušanu Črnigoju: PO ENAJSTIH LETIH

Foto: Pixabay

Danes se bo na Okrožnem sodišču v Novi Gorici z razglasitvijo sodbe sklenilo ponovljeno sojenje nekdanjemu predsedniku uprave družbe Primorje Dušanu Črnigoju.

Sodni postopek je trajal kar 11 let, skupno je bilo opravljenih 27 glavnih obravnav. Sodišče je pridobilo izvedeniška mnenja kar petih sodnih izvedencev.

Foto: Pixabay

Zaradi zlorabe položaja in povzročitve velike gospodarske škode leta 2001 pri prodaji delnic Stavbenika je tožilka Damjana Bandelj zanj zahtevala tri leta in osem mesecev zapora, plačilo 27.000 evrov denarne kazni, povračilo premoženjsko-pravnega zahtevka Primorja v višini 1,4 milijona evrov ter plačilo vseh stroškov.

Črnigoja je Okrožno sodišče v Novi Gorici v tej zadevi že spoznalo za krivega zlorabe položaja in povzročitve velike gospodarske škode. Na obsodbo sta se pritožila tako obtoženi kot tudi državna tožilka, ki je menila, da je kazen premila. Koprsko višje sodišče je prvostopenjsko sodbo razveljavilo in jo vrnilo v ponovno sojenje. Kot razlog je navedlo, da novogoriško okrožno sodišče ni upoštevalo predpisov iz leta 2001, ko je bila sklenjena pogodba o prodaji delnic.

Uredništvo