Danes popoldne in zvečer nevihte: OSVEŽITEV OZRAČJA

Foto: Pixabay

Po obdobju izjemne vročine prihajajo tudi na Goriško osvežitve ozračja. Danes popoldne in v večernem času so možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra ter celo točo, opozarjajo meteorologi.

Prehod iz vročega tedna v hladnejše obdobje bo kot običajno dokaj buren. Hladna fronta je zahodno Evropo dosegla že v petek opoldne, Slovenijo bo pa dosegla predvidoma jutri, ko naj bi se temperatura marsikje spustila do 20 stopinj Celzija.

V noči na nedeljo se bodo padavine z nevihtami najprej začele pojavljati v zahodni Sloveniji in se do nedeljskega jutra predvidoma razširile na vso Slovenijo. Jutri čez dan bodo pogoste plohe in nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra, vmes pa obdobja brez padavin.

Foto: FB Slovenija vreme

Krajevna neurja z morebitno debelejšo točo bodo predvidoma omejena le na vzhodno Slovenijo. Zaradi predvidenih obilnejših nalivov lahko povsod nastanejo težave z meteorno vodo in hudourniškimi vodotoki. Osvežilo se bo. Jutri popoldne se bo temperatura marsikje v zahodni in osrednji Sloveniji spustila do 20 stopinj Celzija.

Na pričetku prihodnjega tedna bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti. Nastajale bodo posamezne plohe in nevihte. Znova bo topleje. Novega vročinskega vala po napovedih meteorologov zaenkrat ni pričakovati.