Covid oddelek v starem delu bolnišnice v Šempetru: ZA 25 BOLNIKOV

Foto: ML

Do konca tedna bodo v stari stavbi šempetrske bolnišnice uredili poseben oddelek za bolnike s covidom-19, ki bo lahko sprejel do 15 bolnikov. Bolnišnica sodi v drugi red slovenskih bolnišnic, ki morajo po navodilih ministrstva za zdravje urediti take oddelke.

Ministrstvo za zdravje je predvidelo, da bi v šempetrski bolnišnici vzpostavili oddelek za 25 bolnikov s covidom-19, od tega 15 postelj za akutne bolnike in deset postelj za nego teh bolnikov.

Do nedelje so v zgornjem nadstropju stare bolnišnice skrbeli za osem oskrbovancev doma starejših iz ljubljanske Šiške, še prej pa za oskrbovance doma v Murski Soboti, ki so bili sicer okuženi, niso pa zboleli.

Kot pravi strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler, bodo negovalni oddelek v starem delu bolnišnice dodatno uredili tudi za zahtevnejše bolnike. Na tem oddelku bi lahko postavili med deset in 15 postelj, po potrebi pa bi ga lahko tudi še nekoliko širili.

V bolnišnici trenutno nimajo okužb, nihče tudi ni v karanteni, tako da bodo potrebni kader na oddelku zagotavljali s premestitvami medicinskih sester. Zdravljenje bodo zagotavljali z zdravniki z internističnega oddelka.