Cikel večmedijskih dogodkov v Tolminu: VOJNE IN MIR DANES

Foto: soca-valley.com

Danes se v Tolminu začenja cikel večmedijskih, predvsem debatnih dogodkov s temo Vojne in mir danes. Po napovedih organizatorjev bo osvetljeval čas, v katerem živimo, zaznamovanem z nemiri, dilemami, vojnami in nevarnostmi. Zaključil se bo nekaj dni pred stoto obletnico zaključka prve svetovne vojne.

Tolmin je s podelitvijo znaka Evropske kulturne dediščine cerkvici sv. Duha v Javorci postal pomembna simbolna točka mirovniške kulture, a v mestu ne želijo ostati samo pri znanih in pomenljivih sporočilih prve svetovne vojne. Žive predstavitve problematike in dialog o današnjih vojnah bodo oblikovali avtorice in avtorji z izkušnjo in ugledom.

Nocoj se bo predstavil Erik Valenčič s filmom Varuhi civilizacije in svojimi spoznanji z območij bližnjevzhodnih konfliktov. Kinogledališče Tolmin in Knjižnica Cirila Kosmača bosta do 2. novembra gostila še klimatologinjo Lučko Kajfež Bogataj, novinarje Alija Žerdina, Bernarda Nežmaha in Ervina Hladnika Milharčiča, antropologinjo Svetlano Slapšak, publicista Lenarta J. Kučića ter sociologa Tomaža Mastnaka.