Cesta čez Kladje potrebuje sanacijo: CERKNO POZIVA DRŽAVO

Foto: booking.com

V podjetju Eta Cerkno so državo znova pozvali, da jim čim prej zagotovi najnujnejšo sanacijo vsaj šestih kilometrov najbolj nevarnih odsekov na državni cesti čez Kladje. To cesto namreč uporabljajo številni zaposleni v Eti, ki je glavni zaposlovalec na Cerkljanskem.

Predsednik in član uprave podjetja Robert Vuga in Andrej Grah sta gostila generalno direktorico Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Sonjo Šmuc, direktorico Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica Nevenko Volk Rožič in župana Občine Cerkno Gašperja Uršiča. Osrednji temi pogovora sta bili stanje v podjetju in zagotavljanje podpornega okolja za gospodarski razvoj Cerkljanskega v prihodnje.

Z izzivi povečevanja produktivnosti in avtomatizacijo procesov se lahko v podjetju soočajo sami, nimajo pa vpliva na problematike, kot so varne cestne povezave in ustrezna stanovanjska politika v lokalni skupnosti, poudarja Robert Vuga.

Udeleženci pogovora so se strinjali, da je pomembno vlaganje države v četrto razvojno os. V Eti se zavedajo, da ta projekt predstavlja časovno obsežen zalogaj, gospodarstvo pa toliko časa ne more čakati. Na državo so se zato znova obrnili z apelom, naj čim prej zagotovi najnujnejšo sanacijo vsaj šestih kilometrov najbolj nevarnih odsekov na obstoječi državni cesti čez Kladje.

Sonja Šmuc je spomnila na pozitivno razmišljanje v preteklosti, ko so se tovarne gradile tudi v redko naseljenih območjih. Po njenem prepričanju se je s tem zmanjšal pritisk na večje centre. Seveda pa ljudje na teh območjih potrebujejo tudi ustrezno prometno, stanovanjsko ter kulturno infrastrukturo.