Cepljenje maturantov na Goriškem: PRIJAVA DO PONEDELJKA

Foto: EČ, regijski štab CZ za severno Primorsko

Dopolnjena strategija cepljenja je med prednostne skupine uvrstila tudi dijakinje in dijake zaključnih letnikov ter zaposlene, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi mature. Cepljenje maturantov je prostovoljno, čas za prijavo pa je do ponedeljka, 19. aprila, do 12. ure.

Iz Zdravstvenega doma Nova Gorica so sporočili, da prijave maturantov vseh goriških srednjih šol zbirajo na njihovi spletni strani, tako kot se na cepljenje prijavljajo tudi vsi ostali občani /PRIJAVA NA CEPLJENJE PROTI COVID-19/. Ob vseh potrebnih podatkih morajo v zadnjo rubriko vpisati še MATURANT. Sicer pa je vodstvo ZD Nova Gorica v kontaktu z ravnatelji srednjih šol, saj se želijo na cepljenje mladih čim bolje pripraviti, sporoča regijski štab CZ za severno Primorsko.

Foto: ML – Zdravstveni dom Nova Gorica

Na severnem Primorskem je bilo s prvim odmerkom doslej cepljenih že 25.130 prebivalcev, kar je 21,22% (na ravni države 17,5%), z drugim odmerkom pa 9.140 oziroma 7,72% (na ravni države 6,8%).

Na cepljenje maturantov se pripravljajo tudi v preostalih treh zdravstvenih domovih v regiji: ZD Ajdovščina, ZD Tolmin in ZD Idrija. V dogovoru z vodstvi srednjih šol na njihovem območju bodo do predvidenega roka zbrali podatke o številu maturantov, ki so se odločili za cepljenje, prav tako pa tudi za zaposlene na šolah, ki bodo neposredno sodelovali pri izvedbi letošnje mature in doslej še niso bili cepljeni.

Foto: Pixabay

Regijski štab CZ za severno Primorsko je včeraj v državnem logističnem centru Roje prevzel komplete za samo-testiranje dijakov in učencev zadnje triade. Ob sodelovanju občinskih štabov CZ je distribucija hitro potekala naprej, tako da so bili testi že v popoldanskem času na šolah.