Čelno trčenje na Dolgi Njivi: AVTOMOBIL V PLAMENIH

Foto: GENG

Sinoči, nekaj po 19. uri, se je na Dolgi Njivi, na glavni cesti Solkan-Plave, zgodila huda prometna nesreča. V čelnem trčenju osebnih vozil sta se oba voznika huje poškodovala. Vozilo povzročitelja prometne nesreče se je vnelo in v celoti zgorelo.

36-letni voznik avtomobila je vozil iz Solkana proti naselju Plave. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je zaneslo v levo čez sredinsko neprekinjeno ločilno črto v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno po svojem vozišču pripeljal 33-letni voznik osebnega avtomobila. Vozili sta čelno trčili in obstali na vozišču.

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi novogoriški reševalci in gasilci, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, pogasili avtomobil v plamenih, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb.

Foto: ML

Voznika sta se v prometni nesreči huje poškodovala in so ju reševalci z odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Glede na vsa ugotovljena dejstva o okoliščinah prometne nesreče in težo telesnih poškodb bodo prometni policisti zoper 36-letnega povzročitelja podali ustrezen ukrep.