Čelno trčenje pred predorom Panovec v Novi Gorici

Foto: GENG

V zgodnjih sobotnih jutranjih urah se je pred predorom Panovec v Novi Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi huje poškodovali.

V prometni nesreči sta se 72-letna voznica in njena 73-letna sopotnica iz Italije huje poškodovali, v avtomobilu 25-letnega povzročitelj nesreče, prav tako iz Italije, pa jo je eden od dveh 24-letnih sopotnikov odnesel z manjšimi praskami. Novogoriški prometni policisti so ugotovili, da so bili vsi trije mladeniči iz Italije pod vplivom alkohola. Povzročitelja prometne nesreče bodo ovadili zaradi nevarne vožnje.

25-letni italijanski voznik avtomobila, v vozilu sta bila še dva leto dni mlajša moška, je vozil po glavni cesti iz Rožne Doline proti Novi Gorici. Zaradi prevelike hitrosti je v blagem levem ovinku v bližini bencinskega servisa njegov avto zaneslo v desno. V trenutku, ko je iz nove Gorice pravilno pripeljala 72-letna italijanska voznica, je zapeljal na nasprotno stran in povzročil čelno trčenje. Vozilo 25-letnika je odneslo naprej, začelo se je prevračati, nakar je z zadnjim delom trčilo v prometni znak in tam obstalo. 72-letno voznico in njeno 73-letno sopotnico je po trčenju odbilo v desno na kolesarsko stezo, kjer sta s sprednjim delom vozila trčili v brežino in obstali prevrnjeni na levem boku.

Foto: FB Slovenska policija

Hudo poškodovani Italijanki sta ostali ukleščeni v vozilu, od koder so ju rešili novogoriški poklicni gasilci. Novogoriški reševalci so ju oskrbeli in zatem odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Gorico. Sopotnik v avtomobilu povzročitelja, ki je utrpel nekaj prask, je zavrnil zdravniško pomoč.