Bucikova tretjič sedma v slalomu za svetovni pokal

Foto: FB Ana Bucik

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka drugega letošnjega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Leviju. Najboljša Slovenka je bila tokrat Ana Bucik na sedmem mestu, Andreja Slokar pa je osvojila 15. mesto.

V finalu so nastopile vse štiri Slovenke in vse so osvojile točke. Hrovatova je po sobotnem odstopu s 17. mestom le prišla do svoje druge slalomske uvrstitve po 3. januarju, Neja Dvornik pa je tokrat zasedla 19. mesto.

V slovenskem taboru so se dobro pripravili na uvodna slaloma sezone na severu Evrope. V soboto je tik pod stopničkami pristala Andreja Slokar, ki je zasedla 4. mesto, danes pa je do svojega najboljšega dosežka na slalomih v Leviju prišla Bucikova, ki se je četrtič prebila v slalomsko deseterico, še tretjič pa je bila sedma. Najboljši dosežek v tej disciplini je dosegla marca v Jasni, ko je osvojila 6. mesto.

Foto: sloski.si (Gepa) – Andreja Slokar je v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark na tretjem mestu

Po štirih tekmah svetovnega pokala sta v skupnem seštevku na vrhu izenačeni dve tekmovalki, Vlhova in Shiffrinova, ki imata po 260 točk. Tretje mesto zaseda Slokarjeva, ki je zbrala 184 točk. V slalomskem seštevku vodi Vlhova z 200 točkami, Shiffrinova je druga (160), Slokarjeva osma (66), Bucikova pa deseta (60).

“Veselim se dobrega rezultata, nasploh je bil to zame zelo dober vikend. Predvsem z drugo vožnjo sem bila zelo zadovoljna, ker je bila nekoliko bolj napadalna in sem malo več tvegala. V prvi je bilo vse preveč pod nadzorom. Na prihodnjih tekmah želim smučati še bolje,“ se je po tekmi napredka veselila Ana Bucik.

Karavana alpskih smučark se bo sedaj preselila onstran Atlantika, kjer bosta v Killingtonu v ZDA 27. in 28. novembra na sporedu drugi ženski veleslalom in tretji ženski slalom sezone.