Brv čez Sočo v Solkanu bo uporabna do poletja?

Foto: ML

Sprva je bilo predvideno, da bo brv čez Sočo pri Kajak centru v Solkanu odprta lanskega aprila, zatem do konca leta 2021, sedaj pa v novogoriški mestni občini pravijo, da se bo to zgodilo najkasneje do poletja 2022. Potem, ko je bila brv že zgrajena, so se namreč pojavile težave pri izdelavi povezovalne poti na desnem bregu Soče.

V ponedeljek, 10. januarja se bodo nadaljevala dela za ureditev zemljišča na desnem bregu Soče, pojasnjuje novogoriški župan Klemen Miklavič. Povezovalna pot naj bi bila izdelana v roku treh do štirih mesecev, brv čez Sočo pa naj bi bila predana namenu do letošnjega poletja, dodaja Miklavič.

Foto: ML – Povezovalno pot na desnem bregu Soče naj bi zgradili v roku treh do štirih mesecev

Izvajalci so ob začetku gradnje povezovalne poti ugotovili, da je teren na desnem bregu Soče manj stabilen in precej zahtevnejši, kot so pričakovali. Opravljene so bile dodatne geološke preiskave, prilagoditi pa so morali tudi projektno rešitev dostopne poti. Traso bo potrebno stabilizirati in okrepiti, tudi z ureditvijo podpornih zidov in kamnitih zložb, kar pomeni tudi dodatno podražitev del.