V Društvu Šola zdravja so se odločili, da bodo v prvih dveh mesecih v letu 2024 podarili brezplačno jutranje razgibavanje prek Zoom platforme tako svojim članom, kakor tudi vsem tistim, ki jih tovrstna vadba zanima. Pester nabor aktivnih vsebin nudi tudi naš Center za krepitev zdravja.

Z vadbo so v društvu Šola zdravja pričeli 3. januarja 2024, trajala pa bodo vse tja do konca januarja. Tako bodo lahko vsi zainteresirani svoje jutranje razgibavanje začeli s polurno telovadbo po metodi “1000 gibov”, naslednje pol ure pa bodo lahko posvetili še vajam za moč. Ob sredah, takoj po vadbi “1000 gibov”, pa v Društvu Šola zdravja napovedujejo tudi izvajanje vadbe “Dihamo z naravo“, ki je namenjena sproščanju in umirjanju.

Jutranje razgibavanje bo prišlo prav vsem tistim, ki so iz kakršnihkoli razlogov zadržani doma in se ne morejo udeležiti jutranje vadbe v kakšni od skupin Šole zdravja na prostem. Za naše zdravje je boljše, da telovadimo kjerkoli, kakor nikjer in nikoli, nam sporočajo iz društva! V Društvu Šola zdravja bodo vsekakor še naprej vztrajali pri telovadbi na prostem, saj je gibanje na svežem zraku prav gotovo eden najpomembnejših dejavnikov za krepitev našega zdravja.

Vaje so preproste in primerne za vsakogar, saj jih lahko vsak izvaja po svojih zmožnostih. Vaje prek Zooma-a bodo vodili za to usposobljeni strokovnjaki in  prostovoljci Društva Šola zdravja.  Vsak delavnik jih bomo našli na isti povezavi, ki je dostopna na njihovi spletni strani.

Vsi tisti, ki si želite razgibavanj in predavanj v živo, pa pokukajte na spletišče ajdovskega Centra za krepitev zdravja, ki nudi v januarju pester nabor vsebin. Testirajo teleseno pripravljenost za starejše, tehnike sproščanja, delavnice o zvišanem krvnem tlaku in vse bolj razširjeni sladokrni bolezni. Več na njihovem spletišču.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Ajdovščina