Brez izpita in treh tisočakov: MOTO GP NA PRIMORKI

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Koprska prometna policista sta na primorski avtocesti pri počivališču Studenec opazila motorno kolo brez registrske tablice in ga začela ustavljati. Motorist se na znake policistov ni odzval. Z blokado so ga uspeli zaustaviti šele v okolici Sežane.

Policista sta sledila motoristu in ga začela zaustavljati, a se slednji na njune znake ni odzival in pospešil hitrost, ki je presegla celo 220 km/h. Zapeljal je na izvoz Senožeče na regionalno cesto, kjer je s povečano hitrostjo vožnjo nadaljeval proti Sežani, sporočajo s koprske policijske uprave.

V vasi Dane pri Sežani je zapeljal na zasebno parkirišče, kjer sta patrulji postaje prometne policije Koper in policijske postaje Sežana postavili blokadno mesto. Želel je pobegniti, a mu to na ograjenem parkirišču ni uspelo.

Policisti so preko policijskih evidenc potrdili identiteto voznika. Gre za 31-letnega Ljubljančana, ki je pri sebi imel le prometno dovoljene motornega kolesa, registrske tablice pa je namenoma pustil doma.

Predrznemu vozniku, ki je očitno avtocesto zamenjal za dirkališče in tako ogrožal ostale udeležence v prometu, je bil izdan plačilni nalog v višini 1.890 evrov, dobil pa je tudi 8 kazenskih točk. Podan je bil tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške. Predpisana globa znaša 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja. Na kraju so mu policisti odvzeli prometno dovoljenje, vozilo pa izločili iz prometa.