Bombijev predor v Gorici zaprt do konca septembra

Foto: ML - Bombijev predor v Gorici bo do konca septembra zaprt

V juliju se je začelo preverjanje trenutnega stanja Bombijevega predora v Gorici. Občina je za preiskave namenila 207.000 evrov.

Ker se je izkazalo, da bi bilo večkrat napovedano ponovno odprtje predora za motorni promet izredno draga in tehnično težko izvedljiva poteza, se je goriška občinska uprava odločila, da ga bo uredila vsaj za pešce in kolesarje, je poročal Primorski dnevnik.

Za obnovo Bombijevega predora je goriška občina iz proračuna namenila 550.000 evrov, a to ne bo dovolj, saj je potrebna dodatna študija. V predoru so namreč odkrili nekaj razpok, ki jih morajo zaradi varnostnih razlogov temeljito raziskati in ugotoviti, če je morda tunel potreben temeljite sanacije.

Foto: ML

V tem mesecu bo specializirano podjetje, ki je zadolženo za izvajanje preiskav, odstranilo pločevino, s katerim je prekrit obok predora in ugotovilo v kakšnem stanju se nahaja in če morda prepušča vodo. Kot je pojasnil goriški župan Rodolfo Ziberna, so takšna preverjanja zaradi varnosti nujna. Ker bo Bombijev predor zaradi preiskav za pešce in kolesarje zaprt do konca septembra, je občane zaprosil za potrpežljivost.