Bolnišnico v Stari Gori bo gradil Kolektor Koling: V DVEH FAZAH

Foto: ML

V mesecu dni naj bi se začela gradnja bolnišničnega oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori. Na odločitev o izbiri izvajalca gradbenih del se namreč nihče ni pritožil. Gradnjo bolnišničnega oddelka načrtujejo že od leta 2014.

Novo bolnišnično stavbo, ki bo namenjena tako invalidni mladini kot rehabilitaciji odraslih po poškodbah glave, bo izbrani izvajalec Kolektor Koling zgradil za 4.455.686 evrov z vključenim DDV. V naložbo je vključena tudi pohištvena oprema.

Projekt predvideva rušitev treh paviljonov s skupno površino okoli 850 kvadratnih metrov, v katerih je nameščenih 49 postelj, ter nadomestno gradnjo s skupno površino okoli 2.800 kvadratnih metrov skupaj z zunanjimi terasami in stopniščem.

Foto: Pixabay

Oddelek za invalidno mladino in rehabilitacijo šempetrske bolnišnice v Stari Gori je nameščen v štirih paviljonih, ki so bili zgrajeni v letih 1972-1982. Nazadnje so jih adaptirali v letih 2000-2001.

Sprva je bil začetek gradnje novega bolnišničnega oddelka za invalidno mladino v Stari Gori načrtovan v drugi polovici lanskega leta. Zaradi širitve programa za rehabilitacijo odraslih po težkih poškodbah glave bo novogradnja nekoliko večja od prvotno načrtovane, investicijo pa bodo izvedli v dveh fazah. V prvi bodo v celoti dogradili stavbo in uredili njen pritlični del, kjer bo oddelek za invalidno mladino. V prvem nadstropju bodo dobili prostor za potrebe rehabilitacije, dokončali pa ga bodo v drugi fazi. Pred začetkom gradnje bodo iz treh manjših paviljonov v matično bolnišnico preselili 52 bolnikov, med katerimi je 29 otrok.

Uredništvo