Bo uspelo novi strokovni direktorici šempetrske bolnišnice izboljšati odnose med zaposlenimi?

Foto: ML

Na redni seji sveta zavoda šempetrske bolnišnice so za vršilko dolžnosti strokovne direktorice imenovali Jasno Humar, ki jo je podprlo vseh sedem članov sveta.

Humarjeva bo mandat nastopila 19. julija, ko ta poteče sedanji direktorici Dunji Savnik Winkler. Razpis za novega strokovnega direktorja naj bi bil objavljen jeseni ali proti koncu leta.

Predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž je pojasnila, da je bila Humarjeva edina kandidatka, ki se je potegovala za položaj. Izrazila je zadovoljstvo, da prihaja iz druge bolnišnice, ker se je večkrat izpostavljalo, da so v šempetrski bolnišnici konfliktni odnosi. „Mislim, da bosta Humarjeva, ki je specialistka kirurgije, in aktualni direktor, ki je specialist interne medicine, pravi tandem, ki lahko pogleda malo širše na razvoj bolnišnice kot celote,“ je še dejala Jelinčič Maraževa.

Specialistka kirurgije Jasna Humar, ki je bila v preteklosti zaposlena v bolnišnici v Slovenj Gradcu, lani jeseni pa se je za polni delovni čas zaposlila v šempetrski bolnišnici, je po imenovanju dejala, da bo v času njenega mandata njena poglavitna naloga povezovanje ljudi. Bistvenih sprememb in novosti ne načrtuje. Kot prvo prioriteto je izpostavila urgenco, kot drugo pa spremljanje in spopad z epidemijo covida-19 v poletnih in jesenskih mesecih. Humarjeva pravi, da si bo prizadevala tudi za prijetno okolje za zaposlene: „Pomembno je, da so kadri, ki jih imamo trenutno, zadovoljni in da ljudje prepoznajo bolnišnico kot ustanovo, v kateri lahko uresničujejo svoje strokovne ambicije in se pridružujejo naši ekipi.“

V šempetrski bolnišnici je že odprt tudi razpis za pomočnika za ekonomsko pravne ali upravne ekonomske zadeve.

Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič se je dosedanji strokovni direktorici Dunji Savnik Winkler zahvalil za preteklo delo, obenem pa pričakuje, da bo svoje delo nadaljevala v ustanovi. Imenovanje Humarjeve je pospremil pozitivno in napovedal, da se bosta o vsem podrobneje pogovorila v prihodnji dneh. „Pred nami so poletni meseci in ko načrtujemo, da bi, seveda v nekem manjšem obsegu, tudi v juliju in avgustu izpeljali delo v smislu ne samo nujnih, ampak tudi manj nujnih oz. elektivnih programov, se mi zdi zelo pomembno, da ima bolnišnica s skoraj tisoč zaposlenimi strokovno vodjo,“ je še poudaril Klančič.