Biljenci prvič med drugoligaši: KRST V DOLINCI

Foto: FB ND Bilje

Danes se začenja prvenstvo v 2. slovenski nogometni ligi, ki bo letos s petimi klubi zelo primorsko obarvana. Goriška bo imela v njej kar dva predstavnika. Brici so v pretekli sezoni druge lige pristali na 9. mestu, Biljenci pa se v drugoligaško konkurenco podajajo prvič v zgodovini kluba. V pričetku junija so črno-beli v dodatnih kvalifikacijah premagali Dravograd, pred tem pa prepričljivo osvojili tretjo ligo zahod.

Priprave so potekale po začrtanem planu. Odprto imamo še eno igralsko mesto, ki ga bomo skušali zapolniti. Sestavili smo zelo konkurenčno ekipo. Pohvaliti moram fante, da so na treningih zelo zavzeti in poslušni. Navkljub kratkemu času je obris igre že viden, imamo pa še veliko rezerv. Verjamem, da jih bomo s časom uspeli izkoristiti. Klubski cilj je sredina lestvice, verjamem pa, da se lahko uvrstimo še više,“ razmišlja 37-letni trener Brd Domen Beršnjak, ki je nasledil Tončija Žlogarja. Danes ob 17.30 bodo Brici novo drugoligaško sezono začeli v Rogaški Slatini. O pričakovanjih pred današnjim gostovanjem Beršnjak pravi: „Uvodni krogi so vedno nepredvidljivi. V Rogaški Slatini pričakujemo zelo težko tekmo. Naš cilj je, da potrdimo dobro formo in v novo sezono krenemo z zmago.“

Foto: FB NK Brda

Danes ob 17.30 bodo na sporedu naslednje tekme 1. kroga 2. slovenske lige: Rogaška – Brda, Vitanest Bilje – Beltinci, Bravo – Cherrybox 24 Tabor Sežana, Fužinar – Ankaran Postojna, Brežice Terme Čatež – Drava Ptuj, Roltek Dob – Jadran Dekani in Krka – Ilirija 1911, ob 20.30 pa še Nafta 1903 – Kalcer Radomlje.

Biljenci bodo drugoligaški led prebili v domači Dolinci, kjer bodo v obračunu novincev druge lige gostili Beltinčane. Šumarji so pred leti igrali pomembno vlogo tudi v prvi slovenski ligi, letos pa so v dodatnih kvalifikacijah premagali Blejce. „Priprave so bile zelo kratke, tako da še nismo stoodstotno pripravljeni. V pripravljalnem obdobju je bilo prisotnih veliko dobrih stvari, veliko pa je bilo tudi napak. V lansko zmagovalno ekipo verjamem. Dobili smo tudi nekaj okrepitev, igralcev, ki so že igrali v drugi, pa tudi prvi ligi. Upamo, da bomo dovolj konkurenčni, da realiziramo naš osnovni cilj, kar je obstanek v ligi. Vse bomo storili, da nam to tudi uspe,“ razmišlja trener Vitanest Bilj Sandi Valentinčič, ki je pred današnjim krstom črno-belih v drugoligaški konkurenci previden: „Za nas je ta tekma zelo pomembna. Ne zaradi tega, ker je to prva in ker še nismo v optimalni formi, ampak zaradi dejstva, da nas zatem čaka kar nekaj težkih obračunov z ekipami, ki se borijo za vrh. Točke na uvodu bi bile za nas zelo dobrodošle.“

Jesenski del sezone se bo zaključil 25. novembra, spomladanski pa se začenja 10. marca 2019. Zadnji, 30. krog bo na sporedu 25. maja 2019. Prvak 2. slovenske lige bo neposredno napredoval v Prvo ligo, drugouvrščeni pa bo igral kvalifikacije s predzadnjim prvoligašem za preboj med elito.

ML