Belo-modri z zmago iz Armenije: ATENE, PRIHAJAMO!

Prvo letošnjo, sicer pa skupaj že 49. tekmo v evropskem klubskem tekmovanju so novogoriški nogometaši v Armeniji začinili z lepo zmago, ki slovenskim podprvakom na široko odpira vrata v drugi predkrog Lige Evropa, kjer na svojega nasprotnika že čaka atenski Panionios. Povratno srečanje med Gorico in Širakom, ki bo tudi jubilejno petdeseto v Evropi, bo v četrtek, 6. julija ob 20.30 v Športnem parku v Novi Gorici.

Poglejte si gola Rifeta Kapića na tekmi Širak-Gorica 0:2

ŠIRAK : GORICA 0:2 (0:1)

Gyumri  – Mestni stadion, gledalcev 700, sodniki: Vilkov (Rusija).

Strelec: 0:1 Kapić (15.), 0:2 Kapić (69.).

Širak: Ajvazov, Davojan, Kpodo, Mikaeljan, Darbinjan, Kaba, Udo, Ilić (od 54. Kaina), Bičahčjan, Bakayoko (od 74. Stanojević), Nwabueze (od 74. Muradjan).

Gorica: Sorčan, Gregorič, T. Kavčič, Boben, Celcer, Kolenc, Grudina, Kapić (od 90. Humar), Osuji, Žigon (od 88. Marinič), Filipović (od 79. Nagode).

Rumena kartona: Kpodo; Boben.

Foto: FB ND Gorica – Veselje dvakratnega strelca v Armeniji Rifeta Kapića s soigralci

V deževnem vremenu je dvakrat zadel Rifet Kapić, v tem trenutku celo najbolj vroče ime goriške zasedbe. »Trenutno razmišljam zgolj o Gorici. Želim se čimbolje pripraviti in uspešno igrati v evropskem tekmovanju ter kasneje v prvenstvu. Tujina? Seveda me zanima, a ko bo za to čas. Najbliže sta mi Italija in Španija,« je še pred odhodom v Armenijo dejal goriški vezni igralec iz BiH, ki je bil že v zimskem obdobju na izhodnih vratih, a do prestopa v švicarski Sion na koncu le ni prišlo. Po odlični predstavi v Armeniji je cena Kapića, za katerega je zanimanje že pokazal tudi član italijanske Serie A Genoa, še nekoliko višja.

Foto: FB ND Gorica – Novogoričani se iz Armenije vračajo z lepo zmago

Prvi gol je bil prava mojstrovina Rifeta Kapića, ki je po podaji Bedeja Osujia z izjemnim udarcem z okrog 25 metrov žogo plasiral v zgornji desni kot Anatolija Ajvazova. V nadaljevanju so imeli pobudo armenski pokalni prvaki, a brez izrazite priložnosti.  Še najnevarnejši strel je v 46. minuti od daleč sprožil Mohamed Kaba, a je Grega Sorčan žogo odbil. V 69. minuti je Kapić s strelom po tleh, ob tem je žoga zadela enega od branilcev Širaka, še drugič ugnal domačega vratarja. Štirikratni armenski prvak, ki je zadnje prvenstvo zaključil na tretjem mestu je spet aktivneje zaigral v fazi napada, a brez pravih idej in nevarnosti za goriškega vratarja. Še najbliže cilju je bil poskus Oumarouja Kaine, ki je v 89. minuti iz ugodnega položaja s približno 14 metrov neovirano streljal mimo gola.

Uredništvo