Bede Amarachi Osuji zapušča modro-bele: HVALA KAPETAN!

Foto: FB ND Gorica - foto Lado

Novogoriški kapetan Bede Amarachi Osuji, ki je med najzaslužnejšimi za povratek Gorice med elito, se po izteku pogodbe poslavlja od modro-belih. 24-letni nigerijski napadalec bo nogometno pot nadaljeval v Izraelu.

Bede je izjemno korekten igralec, pravi profesionalec, kakršnega še nisem srečal. Po izpadu v drugo ligo smo ga prosili, da ostane in pomaga ekipi pri povratku v prvoligaško konkurenco. Držal je obljubo. Dogovorili smo se, da se bo po letu dni lahko odzval boljšim ponudbam, ki jim žal naš klub trenutno ne more konkurirati. Želimo mu vso srečo,“ pravi športni direktor Gorice Miran Burgić.

Prihod Nigerijca so potrdili pri Hapoelu iz Ra’anane, ki je zadnjo sezono sklenil na repu prvoligaške razpredelnice in se seli med drugoligaše.

Bede Amarachi Osuji
Foto: Facebook

Osuji se je v Novo Gorice preselil v začetku leta 2014. Po kaljenju v dresu tretjeligaša iz Goriških Brd je za Gorico debitiral v sezoni 2014/15. Na 121 prvoligaških tekmah je dosegel 15 zadetkov. V minuli drugoligaški sezoni je klubu pomagal z osmimi goli. V dodatnih kvalifikacijah  s Kranjčani je zadel dvakrat in bil med najzaslužnejšimi za povratek štirikratnih državnih prvakov med elito.