Avtomobil zaviral pred divjadjo, motorist trčil vanj

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V ponedeljek okoli 19.30 se je na šempetrski obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa, ki je utrpel poškodbe.

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil so policisti novogoriške Postaje prometne policije ugotovili, da je 49-letni motorist, državljan Italije, vozil po glavni cesti iz Volčje Drage proti Rožni Dolini za osebnim avtomobilom, ki ga je vozil 61-letni voznik. Ker motorist ni vozil na zadostni varnostni razdalji, je z levim bočnim delom motornega kolesa trčil v zadnji desni del osebnega avtomobila, ki je zaviral zaradi divjadi na vozišču. Pri trčenju z avtomobilom je italijanski motorist utrpel predvidoma lažje poškodbe.

Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so oskrbeli poškodovanega motorista. Kasneje so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico v Italijo. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu policisti izdali plačilni nalog.