Avstrijcu v Trstu 300 evrov globe: ODGANJANJE TURISTOV?

Foto: Pixabay

Italijanska policija je avstrijskemu turistu izrekla globo v višini 300 evrov, ker si je privoščil spanje v viseči mreži ob morju, ki je po občinski uredbi prepovedano.

52-letni avstrijski turist, ki za odločbo ni vedel, je nič hudega sluteč ob tržaškem morju med dvema drevesoma obesil svojo visečo mrežo in si privoščil počitek. Spanje v senci borovcev mu je vsekakor prijalo, prebujanje pa je bilo vse prej kot prijetno. Ker je na območju tržaške občine prepovedano obešanje stvari na drevesa oziroma rastline, so mu policisti izrekli zasoljeno globo v višini 300 evrov.

Se bo po neprijetni izkušnji turist iz Avstrije še kdaj vrnil v Trst? Morda si bo v prihodnje raje privoščil počitnice v Sloveniji, kjer na srečo spanje v viseči mreži še ni prepovedano. Ker so se o incidentu razpisali tudi v Avstriji in drugih okoliških državah, je bila to vse prej kot dobra marketinška poteza za turizem v Trstu in celotni Italiji.

Foto: Pixabay

Po neljubem dogodku se je odzval tudi nekdanji tržaški župan Roberto Cosolini, ki je na Facebooku zapisal, da bi bilo bolje, če bi policisti kršitelja o pravilih najprej podučili in ga prosili, naj odstrani visečo mrežo, ne pa da so mu takoj izrekli visoko kazen.