Aretirali četverico Romunov: NA OBISK Z ORODJEM

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Karabinjerji operativnega oddelka poveljstva v Nabrežini so uspešno zaključili preiskavo, ki je privedla do razbitja romunske tolpe, ki je januarja letos zagrešila vloma v lokala na Proseku in v Naselju sv. Nazarija.

Kot poroča Primorski dnevnik, gre za štiri romunske državljane, ki so jih na podlagi evropskega zapornega naloga aretirali v Nemčiji, Belgiji in Romuniji, kjer so se nahajali. Sodstvo v omenjenih državah je že privolilo v izročitev aretiranih italijanskim oblastem. Njeni člani so podobna kazniva dejanja zagrešili tudi v drugih evropskih državah, sedaj pa jih čaka prestajanje zaporne kazni v Italiji.

Tolpa je imela običaj, da si je kraj „akcije“ natančno ogledala, v nočnih urah pa je prišla na “obisk” z orodjem za vlamljanje.

9. januarja v zgodnjih jutranjih urah je tolpa skušala vlomiti v bar na Proseku, a so jim to preprečili policisti. Enega od roparjev so prijeli, ostalim pa je uspelo zbežati. Nekaj dni zatem so nepridipravi uspešno vlomili v lokal v Naselju sv. Nazarija. S seboj so odpeljali igralne in menjalni avtomat, iz katerih so se okoristili z okrog 7.000 evri.