Andreja Slokar zmagovalka paralelne tekme za svetovni pokal

Foto: Facebook SZS

Andreja Slokar je zmagovalka paralelne tekme za točke svetovnega pokala v Lech/Zürsu, prebila pa se je tudi v vodstvo v skupnem seštevku. Novogoričanki Ani Bucik se s 36. časom ni uspelo prebiti v popoldanski del tekmovanja.

V velikem finalu je Slokarjeva premagala Norvežanko Theo Louise Stjernesund, ki je imela po prvi vožnji 12 stotink sekunde prednosti, v kvalifikacijah pa je bila od Ajdovke hitrejša za 42 stotink sekunde. „Po prvi zmagi v svetovnem pokalu se počutim izvrstno. Seveda ta ni takšna kot bi bila na klasičnem slalomu ali veleslalomu, vseeno pa je to odlična izkušnja,“ je po zmagoslavju povedala Andreja Slokar, ki je tako potrdila odlično formo in dobre obete pred nadaljevanjem olimpijske sezone. Tina Robnik je osvojila končno osmo mesto.

S 118 točkami je Slokarjeva prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred Američanko Mikaelo Shiffrin (100 točk), ki je dobila uvodni veleslalom letošnje sezone v Söldnu.

Svetovni pokal za alpske smučarke se bo nadaljeval s tekmama v finskem Leviju, kjer bosta 20. in 21. novembra na sporedu dva slaloma.