Ana Bucik v finalu znova odlično, 11. mesto na olimpijskem veleslalomu

Foto: Zajem zaslona - Ana Bucik

Na olimpijskih igrah v Pekingu je bila na sporedu prva preizkušnja za alpske smučarke, prvič pa sta se predstavili tudi Primorki. Novogoričanka Ana Bucik je osvojila 11. mesto, Ajdovka Andreja Slokar pa je v drugi vožnji odstopila. Najboljša Slovenka je bila Met Hrovat na sedmem mestu.

Naslov olimpijske prvakinje si je prismučala Švedinja Sara Hector, drugo mesto je osvojila Italijanka Federica Brignone, tretje pa Švicarka Lara Gut-Behrami. Najboljša Slovenka Meta Hrovat, ki je bila po prvi vožnji četrta, je veleslalomsko tekmo zaključila na sedmem mestu.

V slogu letošnje sezone se je Bucikova znova izkazala z drugo vožnjo. V prvi je bila nekoliko preveč zadržana in z zaostankom 1,86 sekunde osvojila 16. mesto. V finalni vožnji je svojo nalogo znova opravila zelo dobro in v cilj prismučala kot vodilna in kasneje prvi nastop na letošnjih olimpijskih igrah zaključila na zelo lepem 11. mestu. Andreja Slokar je prvo vožnjo zaključila na 20. mestu (+2,52), v finalu svojega olimpijskega krsta pa žal odstopila. Tina Robnik, 20. po prvi vožnji, je bila na koncu osemnajsta.

Švedska alpska smučarka Sara Hector, vodilna v veleslalomskem seštevku je v Jančingu vodila že po prvi vožnji, v drugo pa je odbila vse napade in se veselila prvega olimpijskega odličja v svoji karieri oz. tretjega olimpijskega naslova v veleslalomu za Švedsko.