Ana Bucik deveta na svetovnem prvenstvu v slalomu v Meribelu

Foto: Zajem zaslona RTV

Kanadska alpska smučarka Laurence St-Germain je senzacionalna zmagovalka ženskega slaloma na svetovnem prvenstvu v Meribelu. 29-letna Novogoričanka Ana Bucik je osvojila 9. mesto.

Štirikratna svetovna prvakinja v slalomu Mikaela Shiffrin iz ZDA je po izjemni prvi vožnji veljala za absolutno favoritinjo za današnjo zmago. Načrte ji je v zaključku tekme prekrižala osemindvajsetletna Kanadčanka St-Germain, ki je bila s startno številko 18 po prvi vožnji tretja (za Američanko je zaostajala 0,61 sekunde), v finalu pa se z napadalno vožnjo zavihtela na prvo mesto in tako poskrbela za senzacijo

Ano Bucik je po prvi vožnji, ki jo je zaključila na 6. mestu, od brona ločilo zgolj pol sekunde, v drugi pa je ob vstopu v ravnino žal naredila napako in tako ostala brez vidnejše uvrstitve. „Zadovoljna sem s pristopom, s tem da sem napadala. Žal mi je napake pri prehodu v ravnino, ko sem imela namen malce bolj spustiti, a sem ostala zadaj in bila malo pozna. Izgubila sem nekaj hitrosti in to se je sigurno poznalo do cilja,“ je za spletno stran Smučarske zveze Slovenija povedala 29-letna Novogoričanka, ki je od presenetljive zmagovalke zaostala 1,22 sekunde.

Neja Dvornik je z zaostankom 1,96 sekunde osvojila 21. mesto. V drugi vožnji je izgubila pet mest. Anja Oplotnik je bila 34. (+6,34), Nika Tomšič pa po 47. mestu po prvi vožnji ni bila na startu druge.