Američanki rekord, Italijanki Zlata lisica, Novogoričanki pa znova top 10

Foto: FB SloSki Alpine team

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala na drugem veleslalomu za 59. Zlato lisico v Kranjski Gori in z 82. zmago izenačila ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu rojakinje Lindsey Vonn. Znova se je izkazala tudi Novogoričanka Ana Bucik, ki je z zaostankom 2,39 sekunde osvojila 10. mesto.

Drugo mesto na današnjem veleslalomu je osvojila Italijanka Federica Brignone, ki je v seštevku obeh kranjskogorskih tekem osvojila Zlato lisico. Bucikova je v skupnem seštevku obeh veleslalomov zasedla 9. mesto.

Zelo sem vesela in zadovoljna s svojim smučanjem. Uspelo mi je to, kar sem si želela pred koncem tedna. To sta dva rezultata med deseterico,“ je po današnji tekmi povedala Ana Bucik, ki se je na vseh treh tekmah v novem letu uvrstila med deset najboljših. S petim mestom na slalomu v Zagrebu je postavila izid sezone, včeraj pa je z osmim mestom dosegla svoj najboljši veleslalomski dosežek v svetovnem pokalu.

Foto: FB SloSki Alpine team – Ana Bucik je današnji veleslalom zaključila na 10. mestu

Povratnica po poškodbi Tina Robnik je današnji veleslalom zaključila na 29. mestu (+6,96), Neja Dvornik, tretja Slovenka na današnji tekmi, pa je tekmo končala po prvem nastopu na 40. mestu. Naslednja tekma alpskih smučark bo na sporedu v torek, ko bodo vozile slalom pod žarometi v Flachauu.