Aleksandra Pivec odstopila z mesta ministrice: ODHAJA TUDI IZ DESUSA

Foto: Facebook Aleksandra Pivec

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je med današnjo izredno sejo državnega zbora o njeni razrešitvi odstopila z mesta ministrice.

Pivčeva, ki je hkrati izstopila tudi iz stranke DeSUS, je pojasnila, da kot ministrica nepreklicno odstopa, ker ne želi, da ji z glasovanjem sodi politika, ki ne sprejema posameznikov, ki delajo v korist ljudi. V politiki namerava delovati še naprej.

Svoje delo je Aleksandra Pivec ocenila kot dobro, hkrati pa je kot dobro ocenila tudi delo vlade, v kateri je bila ministrica: “To je bilo moje delo v tretji vladi in mirno lahko povem, da je bilo delo te vlade najbolj uspešno in učinkovito, kar dokazujejo tudi naši doseženi rezultati”.

Pivčeva je med drugim povedala, da so se v stranki ukvarjali tudi s tem, da bi ji onemogočili kandidirati za predsednico na prihodnjem kongresu DeSUS, četudi za njeno kandidaturo še vedno obstaja podpora terena in kljub temu, da so z dosedanjimi dejanji že pripeljali do tega, da so številni odbori in posamezniki že pripravili svoje odstopne izjave iz stranke, kar vodi do njenega popolnega razpada: “Zdaj se išče tudi možnosti, za mojo izključitev iz DeSUS. Ta trud vam želim dragi poslanci prihraniti in vam z današnjim dnem sama izročam svojo izstopno izjavo iz DeSUS.“