Akcija Kolesarim, da pomagam: DVODNEVNA KROŽNA POT

Foto: Pixabay

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica je v sodelovanju z Lions klubom Idrija pripravilo letošnjo dobrodelno akcijo Kolesarim, da pomagam 2018. Kolesarjenje pripravljajo tretjič zapored, lani pa je zaradi slabega vremena žal odpadlo.

Včeraj so se kolesarji odpravili na dvodnevno, 150 kilometrov dolgo krožno pot, ki so jo začeli in jo bodo tudi zaključili v Idriji. Prvi dan so prevozili okrog 70 kilometrov. Pot je vodila od Idrije, prek Cola do Vipave in Ajdovščine ter naprej skozi Vogrsko, Šempeter do Nove Gorice. Danes nadaljujejo pot iz Nove Gorice proti Tolminu, Mostu na Soči do Idrije. Pot bo dolga približno 80 kilometrov.

Dobrodelno kolesarjenje poteka ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestnoprometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati.

Dobrodelni akciji so se pridružile tudi vse občine, skozi katere bo vodila krožna kolesarska pot. Od vsakega udeleženca je zaželen prostovoljni prispevek, ki znaša za celotno kolesarjenja 30 evrov, na dan 15 evrov, za posamezno etapo pa 10 evrov. Zbrani denar te dobrodelne akcije bodo namenili Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica za izvajanje programa pomoči slepim in slabovidnim pri premagovanju gibalnih in komunikacijskih ovir. Denarna sredstva v okviru omenjene akcije zbirajo tudi na tekočem računu kluba.