Ajdovski občini se obeta 400 novih stanovanj

Foto: Občina Ajdovščina

Investitor, podjetje Intech gradnje, in župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin sta s prerezom traku stanovanja novozgrajene stanovanjske soseske, ki je poimenovana Fluvio Frigido, predala bodočim stanovalcem. Na Ajdovskem naj bi v kratkem pridobili 400 novih stanovanj.

Poleg 76 stanovanj stanovanjske soseske Fluvio Frigido je v pritličju obeh objektov moč najti tudi poslovne prostore. Stanovanja so različnih velikosti, od 39 do 84 kvadratnih metrov, z velikimi steklenimi površinami, zasenčenimi s senčili na elektro pogon. Bivalni prostori, ki se delijo na dnevno in nočno cono, imajo vgrajene klimatske naprave, talno gretje in električne radiatorje v kopalnicah. Objekta stanovanjske soseske sta tudi potresno in požarno varna, energetsko učinkovita ter prilagojena za bivanje vseh generacij.

Poleg vgrajenih dvigal bodo imeli stanovalci nove stanovanjske soseske Fluvio Frigido na voljo še dve moderni kolesarnici z orodjem za manjša popravila, priklopa za polnjenje e-koles in prostor za zunanje pranje vozil kot tudi polnilnice za e-vozila in garažo. Urejena je tudi okolica, kjer bo večina vsebine namenjena mlajši generaciji in bo ponujala varen in prijeten prostor za druženja.

Ponosen sem, da je uspelo investitorju kvalitetno zasnovan projekt umestiti v naše okolje in s tem doprinesti k zmanjšanju primanjkljaja stanovanj, s katerim se soočamo v zadnjem obdobju. Prepričan sem, da bo prvi nov večji stanovanjski kompleks po več letih odlično izhodišče in spodbuda za nadaljnje reševanje stanovanjske problematike in bo okrepil razmah večstanovanjske gradnje, ki se obeta v naslednjih letih,“ je v nagovoru izpostavil ajdovski župan Tadej Beočanin in naznanil, da se ajdovski občini v nadaljevanju obeta kar 400 novih stanovanj na več lokacijah po mestu in podeželju. Občina Ajdovščina se bo po številu novih stanovanj zavihtela na drugo mesto v državi, takoj za prestolnico, kar je z gotovostjo vzpodbuden podatek, še dodaja Beočanin.