Ajdovski Mlinotest ima novega predsednika uprave: KOBAL NASLEDIL NABERGOJA

Foto: Pixabay

V četrtek se je nadzorni svet ajdovskega Mlinotesta seznanil z odstopno izjavo Davida Nabergoja, ki je z istim dnem iz osebnih razlogov nepreklicno odstopil s funkcije predsednika in člana uprave družbe. Nadzorni svet je za novega predsednika uprave za mandatno dobo do izteka mandata, to je do 18. novembra 2020, imenoval dosedanjega člana uprave Danila Kobala.

Mlinotest je sicer aprila letos praznoval 150 let. Nabergoj je takrat izrazil prepričanje, da je tudi njegova generacija nekaj prispevala k temu, da je pred dvema letoma skupaj z ajdovsko občino uspela obdržati podjetje v Ajdovščini. “Sam menim, da je to moj največji uspeh – da podjetje ostaja tu ob mrzli reki, kot je nastalo pred 150 leti,” je dejal takrat.

Foto: Pixabay

Uprava Mlinotesta bo odslej delovala v dvočlanski sestavi; poleg Kobala v njej ostaja Matija Majcenovič. Nabergoj je družbo vodil od leta 1996, predsednik uprave je postal v prelomnih in za družbo zahtevnih časih. Med njegovo vladavino je Mlinotest postal uspešno in stabilno podjetje. Za Kobala pravijo, da je izjemen poznavalec mlinske, pekarske in testeninarske industrije v evropskem in svetovnem merilu. Poslovno kariero je vseskozi gradil v Mlinotestu, dolgo časa tudi na vodilnih mestih.

Mlinotest je leta 2016 ustvaril 57,5 milijona evrov prihodkov in 1,1 milijona evrov dobička ter nadaljuje s izvajanjem strategije razvoja, novih investicij in širitve na nove trge, pravijo v družbi.

Uredništvo