Ajdovščina je gostila festival gledališča, plesa in filma: ŠTRUDELFEST 2017

Foto: FB Štrudelfest

Včeraj se je Ajdovščini zaključil 18. Štrudelfest; festival gledališča, glasbe, plesa in filma, ki je bil letos namenjen otrokom. Organizatorji že kujejo načrte za 19. festival, ki bo na sporedu prihodnje leto.

Foto: FB Štrudelfest

Kot pojasnjuje vodja letošnjega Štrudelfesta Ana Krečič, se je festival v Ajdovščini že udomačil in vsako leto privablja veliko obiskovalcev. Še posebej dobro obiskane so bile doslej predstave za otroke in prav zato je bila letošnja izvedba namenjena prav njim.

Foto: FB Štrudelfest

Soustvarjalec festivala Peter Bajnoci pravi, da so v okviru finančnih zmožnosti izbirali med ponudbo dobrih predstav za otroke v širšem slovenskem prostoru, letos pa so v program znova lahko vključili tudi domačo produkcijo. Tridnevno dogajanje je s predstavo Spim lahko tudi jutri Jana Pirnata odprla dramska skupina OŠ Danila Lokarja pod vodstvom Petra Avbarja. V glavnih vlogah so nastopile Alina Tanjić, Laura Brecelj, Nena Černigoj in Liza Skrt. Pri tokratni predstavi pa so sodelovale še Nataša Rupnik, Jasmina Putnik in Anuša Blažko, ki je poskrbela tudi za štrudlovo čečkalnico. Ob cirkusu Sam Sebastiana se je petkov večer zaokrožil v družbi ekipe Ferfuda in z nepogrešljivimi štrudli, ki so jih tako kot vsa leta doslej, spekle mame in babice organizatorjev. V soboto je Štrudlfest gostil Damjano Golavšek in Društvo Muzikalček, Teater PolPet in predstavo Riba, delavnici izdelave lutk in poslikave obraza, nastop mladih plesalcev iz kluba El1-plesna scena, pravljično urico ter koncert zasedbe Kreativo.

Uredništvo